asså haha

Pensionärer kidnappade sin

ekonomiska rådgivare


Publicerat 2010-03-23 17:56


Fyra pensionärer fälldes på tisdagen för människorov av en tysk domstol för att de förra sommaren tog sin ekonomiska rådgivare till fånga för att försöka återvinna sina besparingar.


Fallet beskrivs av brittiska BBC som både bisarrt och ovanligt. Det var förra sommaren som de två pensionärsparen förde bort sin 56-årige ekonomiske rådgivare för att försöka få igen sina besparingar på 2,5 miljoner euro (25 miljoner kronor) som gått förlorade.


Pengarna hade via rådgivaren
investerats den amerikanska bostadsmarknaden, men efter att luften gått ur densamma förlorade de båda paren sina investeringar.


Annons:


Rådgivaren rövades då bort från sin bostad i staden Speyer och kördes till Chieming i Bayern, nästan 50 mil därifrån. Där hölls han fången, och när han vid ett tillfälle försökte fly blev han misshandlad så att två revben knäcktes.


Det var när rådgivaren skulle genomföra en överföring via fax som gruppen tvingade honom till som han lyckades få in ett budskap – ”Ring polisen” – till banken i Schweiz


Kort därpå räddas
han av en tysk elitstyrka


Ledaren för de fyra, en 74-årig man dömdes till sex år i fängelse, och hans 80-åriga fru fick ett villkorligt fängelsestraff på 18 månader. Den andre mannen, en 61-åring, dömdes till fyra års fängelse och hans 64-åriga fru dömdes till 21 månaders villkorligt fängelsestraff, enligt nyhetsbyrån AFP.


TT


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0